Classic Traveler  -  'The River Vecht'

 

 

Classic Traveler is een nieuw label voor onder andere fotografie. Initiatiefnemers zijn de fotografen Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe en projectmanager Nicoline van Slingelandt.

“We kozen de rivier de Vecht als eerste vanwege de schoonheid van de streek en de diversiteit van de bewoners. Die wilden we vastleggen; niet alleen met overzichtsbeelden, maar ook met producten van en journalistieke producties over ambachtslieden uit de regio“, aldus Daan Zuijderwijk.

Zuijderwijk en Vergouwe maakten de overzichtsbeelden van de Vecht met een grootbeeldcamera vanuit de mast (op vijftien meter hoogte) van hun tjalk. De fotografen, beiden klassiek geschoold aan de St. Joost Academie in Breda, voeren in twee jaar tijd meerdere keren de Vecht af. Onderweg ontmoetten ze ambitieuze landhuiseigenaren, een priester, polospelers, studenten, een hovenier en verschillende ambachtslieden.

 

Galerie Peter Leen  homepage                                                                                                                                         terug naar de kunstenaars