2

Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                      terug naar de kunstenaars

 


Paul Wieggers

 

'Poldersloot in winter'

olieverf op paneel,  16 x 53 cm

 


'Witte Wieven'

olieverf op paneel,  16 x 48 cm

 

'Winterweg'

olieverf op paneel,  16 x 40 cm

'Achterhoek'

olieverf op masoniet,  20 x 50 cm

 

 

'Oud-Hollandse winter'

olieverf op paneel,  50 x 70 cm

 

 

Paul Wieggers, geboren in 1962 in de Achterhoek.

Fijnschilder van realistische landschappen in olieverf op paneel/masoniet en linnen.
Van jongs af aan staat het voor hem vast dat hij schilder wordt. Dit tegen de wil in van zijn ouders die hem ook beletten naar de kunstacademie te gaan. Voor Paul Wieggers was er echter geen andere weg. Hij had het licht gezien. En wel het licht in de schilderijen van de 19de eeuwse Meesters uit de Romantische School; B.C. Koekkoek en A. Schelfhout.
Met name het werk van Koekkoek is een grote bron van inspiratievoor hem.
Wieggers bezoekt tentoonstellingen en musea waar de schilderijen van de grote schilders tentoongesteld worden. Hij kijkt, bestudeert ze en leert van het werk achter zijn ezel.
De kunstenaar wendt zich al doende een geheel eigen stijl aan, ‘Modern Romantisch’, met een verbluffende techniek die de kwaliteit van zijn ‘leermeester’ evenaart.

Om aan de inspanning van het fijnschilderen te ontsnappen maakt Wieggers objecten en materieschilderijen in navolging van de materiekunstenaars uit de jaren ’60 en ’70.
Een groter kontrast is er nauwelijks denkbaar. Een architectonisch ontwerp van Wieggers voor een bedrijvengebouw te Lichtenvoorde is in 2002 uitgevoerd.

Prijzen en/of beschikbaarheid op aanvraag:  info@galeriepeterleen.nl

 

Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                     terug naar de kunstenaars