Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                               terug naar de kunstenaars

 

JAC

 

Samenwerking met de galerie vanaf september 2020

 

'Red Sun'

olieverf en gemengde techniek op linnen, 160 x 160 cm

"Mijn collectie UBUNTU is geïnspireerd op de filosofie van Nelson Mandela.
De Zuid-Afrikaanse wijsheid dat wij allen met elkaar verbonden zijn: WIJ meer is dan IK.

Voor deze serie ben ik met mijn kwasten op reis gegaan.

Het accent ligt op zoveel prachtige, verschillende mensen die samen in één wereld leven. In het ‘IK’ tijdperk waarin we nu leven vind ik het belangrijk om te laten zien hoe mooi 'WIJ' zijn.

Geisha is met olie- en acrylverf geschilderd. De combinatie van materiaal en kleur accentueren het breekbare maar ook het sterke karakter van de traditionele Japanse gezelschapsdame."

 

 

'I promise you a rosegarden'

olieverf en gemengde techniek op linnen, 180 x 120 cm

 

 

                        

 

'Picturing the Past'

olieverf en gemengde techniek op linnen

160 x 120 cm

verkocht


"In deze tijd van verandering en vernieuwing grijpen we vaak terug naar wat er vertrouwd is. Alles wat 'normaal' was is in korte tijd weggevallen en dat voelt bloot.
Tegelijkertijd merk ik ook dat we weer openstaan voor 'het nieuwe'. In zo'n proces is ons verleden onze fundering. Op deze fundering kunnen we steeds weer bouwen.
'Picturing the Past' is geschilderd met olieverf over tientallen foto's uit ons verleden....onze roots."


 

'Histoire d'Or'

olieverf en gemengde techniek op linnen

160 x 140 cm

"Gaat over de rijke geschiedenis van het naakt in de kunst. Door de eeuwen heen is er onnoemlijk veel prachtige kunst gemaakt van het vrouwelijk naakt. Botticelli (1484), Rembrandt(1654) en Breitner (1887) en vele anderen hebben prachtige schilderijen gemaakt van de 'ontklede'vrouw.
Wel of niet naakt gaat als een golfbeweging door de tijd heen. Periodes waarin veel naakt zichtbaar was en ook tijden waarin het met taboes werd omkleed. In Histoire d'Or gaat het over deze prachtige geschiedenis verbeeld in een hedendaagse vrouw.
Naakt is niet van het verleden of van de toekomst het is gewoon van altijd...."

 

 

 

 

'Boyz will be Boyz'

olieverf en gemengde techniek op linnen

180 x 160 cm

 

'Homber'

olieverf en gemengde techniek op linnen

180 x 160 cm

 

 

 

 

Jacqueline de Vries, geboren in 1959 te Amsterdam,

 

Haar opleiding bestond uit meer dan 15 jaar masterclasses bij verschillende gerenommeerde kunstenaars. Inmiddels is ze 25 jaar zelfstandig kunstenaar.

JAC schildert in een realistische stijl, soms zeer gedetailleerd afgewisseld met geabstraheerde delen in haar schilderijen die over het algemeen flink van formaat zijn. Ze werkt met verschillende materialen en verfsoorten, eindigend met olieverf.

“Onze ogen kunnen zo zichtbaar liefde, verdriet, verbazing, humor, pijn, ontroering, opwinding en verlangen uitdrukken. Ik zoek die ene blik, die mij raakt!
Het is elke keer weer een geweldige uitdaging om dit tot een krachtig en prachtig geheel te maken: een eyecatcher.
Ik werk graag in series en schilder om verhalen te vertellen, gevoel te delen en om te inspireren.
Daarnaast schilder ik graag in opdracht: uw verhaal, portret of herinnering”.

     

 

 

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.
Heeft u interesse in één van bovenstaande werken en wilt u deze in de galerie komen bekijken dan kunt u deze vast reserveren,
mailt u naar: info@galeriepeterleen.nl

 

 

Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                                                                          terug naar de kunstenaars