Galerie Peter Leen   homepage                                                                              terug naar 'Kunst uit Thailand'

 

Houtskool tekeningen

 

 

Tijdens een verblijf in Thailand hebben we de kunstenaar Tanakok Chunrattana leren kennen. In januari 2012 kocht ik van hem een houtskooltekening van een oude dame, gericht gekocht voor in ons restaurant. Het kunstwerk oogst veel bewondering, zeker wanneer men in de gaten heeft dat het een houtskool tekening betreft en niet een foto! Dit werk is echter niet te koop.
Precies een jaar later hebben we hem, tijdens onze vakantie, weer opgezocht. Deze keer heb ik twee tekeningen gekocht, waarvan de eerste onmiddellijk verkocht werd.

Ton, zoals hij genoemd wordt, is een ongelooflijk zachtaardige, lieve man. Hij leeft van zijn tekenen en onderhoudt daar zijn gezin van. Het gaat hem goed af.
In zijn eerdere leven verging het hem een stuk minder. Hij balanceerde op het randje van criminaliteit en dood, raakte geleidelijk verzeild in de drugshandel en van daaruit belandde hij voor meerdere jaren in de gevangenis. Hier leerde hij van een kunstenaar het gevoel voor de beeldende kunst kennen. In de gevangenis kreeg hij tekenles (tijd genoeg tenslotte) en eenmaal terug in het echte leven maakte Ton een nieuwe start.
Inmiddels leeft hij van zijn artistieke prestaties en leeft zijn leven vol geluk.

Bijna een sprookjesverhaal met een moraal: “Jongen, blijf op het rechte pad en alles zal goed komen”. Dit is echter een verhaal van en over een man die wij hebben leren kennen en een bijzonder mens vinden.

 

 

'Time'

houtskool op papier, 80 x 60 cm

niet meer beschikbaar

 

 

'The Old Man'

houtskool op papier, 60 x 80 cm

niet meer beschikbaar

 

 

Informatie over prijs en beschikbaarheid mailt u naar: info@galeriepeterleen.nl

 

 

Galerie Peter Leen   homepage                                                                              terug naar 'Kunst uit Thailand'