Galerie Peter Leen homepage                                                                                                                                                                 terug naar de kunstenaars

 

Edward Vandaele

 

     

        

 

'Kunst kan niet modern zijn, kunst is eeuwig’ 

 

 

'L'incertitude',  brons 1/8

 

 

'Venetië zien...',  brons 3/8

 

 

'Ode en Lofzang'

brons  (man) 6/8  (vrouw) 4/8

 

 

  

'De Vlucht van de Heemskinderen'

brons  -  schaal 1/2  (paard halve grootte op reëel paard)

Bovenstaand beeld is eind 2011 gereed gekomen en het eerste exemplaar is reeds verkocht.

Een tweede beeld is in productie.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                

         

Dag Edward,

 

"Kunst kan niet modern zijn, kunst is eeuwig", een prachtig citaat!

 

Van jouw site raakte mij behalve de afbeeldingen van je beelden het volgende:

"Hij probeert de toeschouwer in zijn ziel te raken en hoopt zo zijn oeuvre als erfenis te bestempelen voor onze wereld.”

 

Dat is precies wat het met mij deed. Je beelden raken me in mijn ziel. Tragiek en schoonheid kunnen inderdaad heel goed samen.

Ik heb niets met beelden die niets te vertellen hebben. De ergste zijn de zgn. grappige beelden. Daar is niets grappig aan maar oprecht triest. Als je nou niets beter weet te verzinnen noem jezelf dan ook geen kunstenaar! Helaas zie je dit te vaak.

Afijn, graag zou ik een afspraak maken je atelier te bezoeken om je beelden in het echt te bekijken en te kijken of er wellicht kans is op een samenwerking.

Ik benader je per ‘ouderwetse’ brief omdat ik via jouw site en het internet geen adres kan achterhalen waar ik je persoonlijk op kan benaderen. Een e-mailadres zal je waarschijnlijk wel hebben maar die heb je niet wereldkundig gemaakt. Vandaar deze brief.

 

Peter Leen,

Breukelen, 28-12 2010

 

Hierboven de brief welke ik aan deze Belgische beeldhouwer geschreven had, eind 2009. Afbeeldingen van hem ben ik surfend op het internet tegengekomen, per toeval maar zo gaat dat vaker. Uiteindelijk heb ik pas deze zomer voor de eerste maal zijn beelden ‘live’ gezien, bij hem thuis aan de kust van België.

Eerste ontmoeting was op het terras van zijn café die hij 120 dagen per jaar runt, samen met zijn vrouw. Daarna gaat de tent dicht en kan hij werken aan zijn beelden.

Een bijzonder aardige goedgemutste man die de tijd nam om nader kennis met mij te maken. Praten over het café (dat bindt) en over kunst in het algemeen.

Na ruim een uur praten was daar het moment voor mij; de eerste kennismaking met zijn beelden.

Zoals in de aanhef van de brief geschreven, zo gebeurde het ook werkelijk. Tot in mijn allerbinnenste was ik geraakt!

 

Mooi is bij lange na niet het juiste woord. ‘Waanzinnig prachtig’ komt in de buurt.

Die waanzinnige uitdrukkingen in houding en gezicht, de tederheid, de verwondering, die agressie in sommige koppen. Trotse expressieve beelden.

Ik was er stil van en viel van de ene verbazing in de andere. Behalve de beelden heeft hij ook zijn eigen huis gemaakt en ontworpen. Een fantastisch huis. Een kunstenaarshuis, met kunst aan de muur van collega kunstenaars. Een droomhuis.

 

Een ongelooflijke energieke man is Edward. Horeca uitbuiter, ontwerper, echtgenoot en vader van nog jonge kinderen en dan ook nog eens het hoofd leeg kunnen maken en de tijd nemen voor het creëren van deze fantastische beelden.

 

Ik ben er zeer content over deze kunstenaar voor mijn galerie gevonden te hebben.

 

Kunst kan niet modern zijn, kunst is eeuwig’  is een citaat van Egon Schiele, expressionist uit begin twintigste eeuw. De grote inspirator voor Edward Vandaele.

 

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.

Heeft u interesse in één van bovenstaande werken en wilt u deze in de galerie komen bekijken dan kunt u deze vast reserveren,

mailt u naar:   info@galeriepeterleen.nl

 

Galerie Peter Leen homepage                                                                                                                                             terug naar de kunstenaars