Galerie Peter Leen  homepage                                                                                                                                                                  terug naar de kunstenaars

 

 

 

 

‘Glow in the dark garden gnomes’

 

 

 

 

 

2500 stuks ‘whatsappende’ kabouters rond een doodskist in de Pauluskerk in Breukelen. Het is een project van kunstenaar Edward Bernsteyn waarmee hij commentaar geeft op de moderne tijd waarin vooral digitaal wordt gecommuniceerd.

"Vaak heeft je gesprekspartner meer aandacht voor zijn of haar mobiele telefoon dan voor jou", vertelt Bernsteyn van het kunstproject 'Sorry, you were saying'. Dit gaf hem inspiratie om te starten met het kunstproject. De kabouters geven ook licht.

"Het enige moment dat de telefoon in de tas blijft is op een begrafenis of crematie. Maar toen ik daar onderzoek naar deed, bleek dat een derde van de mensen in het Verenigd Koninkrijk tijdens een begrafenis een selfie maakt. Dat vond ik fascinerend."

De kabouters zijn allen wit van kunststof in China gemaakt. In het donker geven ze licht op.
De eerste 999 exemplaren zijn genummerd en gesigneerd.

De serie is uitverkocht.

 

Februari 2016, installatie in de Pauluskerk te Breukelen

 

 

 

Wilt u meer informatie over deze kunstenaar,

mailt u naar:  info@galeriepeterleen.nl

 

Galerie Peter Leen  homepage                                                                                                                                                                 terug naar de kunstenaars