Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                     terug naar de kunstenaars

 

Pieter Adriaans

muzikant, schilder, filosoof, zeezeiler, schrijver, hoogleraar, wiskundige, programmeur, wijndrinker

(in willekeurige volgorde)

 

'Elementen X',  acryl op paneel,  122 x 250 cm,  2012

 

 

'Fata Morgana' (2-12),   acryl op linnen,  100 x 150 cm,  2012

 

 

'Fata Morgana' (2-10),  acryl op linnen,  100 x 160 cm

 

beschikbaarheid en prijzen op aanvraag:  (info@galeriepeterleen.nl)

 

 

'Nieuwsgierig'

We staan in de lift en Teem, mijn vriendin, staat de post te sorteren die ze zojuist uit de brievenbus heeft gehaald.
“Wat is dit?” vraagt ze even later. En dat is nou precies waarom ik mijn brievenbus zoveel mogelijk mijd; een brief aan mij gericht met op de envelop het logo van de politie. Niet te missen zo groot overigens!
“Geen idee”, antwoord ik.
“Mag ik kijken?” en open was de envelop al.
Nieuwsgierigheid troef bij mijn dame. Dat moet echt iets te maken hebben met die y- en x- chromosomen, dat kan toch bijna niet anders.
Teem leest aandachtig de brief. Toch moet ik er zachtjes om lachen en het vervult me ook wel een beetje met trots, ze woont tenslotte pas anderhalf jaar in Nederland. Zo kort pas, haar Nederlands gaat snel vooruit, en nu al een officiële brief willen lezen.
Maar van de wezenlijke inhoud van de brief begrijpt ze weinig behalve dan dat het een brief van de politie is én dus weinig goeds te melden kan hebben.
Ik heb helemaal geen zin om die brief te lezen maar ik kan er nu niet onderuit. Met gepaste tegenzin lees ik hem wanneer we binnen in huis zijn.

Een brief van de politie Amsterdam-Amstelland. In Breukelen vallen wij echter onder het district Vecht- en Plassengebied.
De afzender, getekend en wel door Commissaris van Politie, chef district 3 (Oost), Ad Smit.
“Het is mij een genoegen u uit te nodigen….”
Nou is dat niet bepaald de aanhef van een oproep van onze rechtsdienaars om voor verhoor ter burelen te verschijnen.
Nee, dit is een uitnodiging om de feestelijke bijeenkomst bij te wonen ter gelegenheid van de onthulling van schilderijen, geschilderd door Pieter Adriaans.
Pieter is een vriend van me die deze prachtige opdracht een klein jaartje geleden heeft gekregen om voor het nieuwe politiebureau in Amsterdam-Zuidoost een tweetal enorme schilderijen te maken. Vandaar ook voor mij persoonlijk een uitnodiging van hogerhand. Hoofdcommissaris Welten is ook van de partij. Natuurlijk laat ik deze happening niet aan mijn neus voorbij gaan.
Ik ga, samen met Teem.
Maar… zouden ze ook een wijntje schenken?

Peter Leen, 16 september 2011.
Breukelen.

 

 

'Politie Amsterdam Zuid-Oost II' - acryl op paneel - 180 x 360 cm - 2011

 

'Politie Amsterdam Zuid-Oost I' - acryl op paneel - 150 x 300 cm - 2010

 

 

    Pieter, gewoon een leuke kerel.

 

voor meer informatie zie:  http://www.pieter-adriaans.com

 

Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                     terug naar de kunstenaars