Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                 terug naar de kunstenaars

Annemarie de Groot


Geboren te Assen in 1952

 

         

Bronzen beelden uit de serie 'Vrouwe Fortuna'  te zien in de galerie vanaf 13 maart 2011

 

 

'Op weg naar de zon',  acryl op linnen,  120 x 150 cm

 

      

 

Venetië,  acryl op linnen,  100 x 120 cm  (verkocht)

 

'Naakt met tulpen',  acryl op linnen, 120 x 100 cm  (verkocht)

 

 

prijzen en beschikbaarheid op aanvraag:   info@galeriepeterleen.nl

 

 

 

Annemarie de Groot

Studeerde in 1978 af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Enkele jaren later volgde ze de Oskar Kokoschka-acadmie in Salzburg waar ze o.a. les had van Corneille waaruit ook een vriendschap ontstaan is.

Sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de wereld van het circus, theater, opera en cabaret. We vinden deze thema’s regelmatig in haar werk terug. Ballerina’s, muzikanten, cabaretske figuren, dieren; ze zijn in een bonte kleurenpracht op haar doeken te zien, geschildert in een wervelende toets laag over laag. Tevens drukt ze de symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en niet meteen zichtbaar zijn.

Recent heeft zij zich laten inspireren door de opera Madame Butterfly van Puccini. Het drieluik verlevendigt de entreehal van het Martini-Plazatheater. Het werk is geschilderd in basale kleuren. Het schilderij verbeeldt een wereld van tegenstellingen: enerzijds de sfeer van romantiek en de ingetogenheid van de hoofdfiguur; anderzijds verdriet en pijn veroorzaakt door verworpen te zijn. Dit pictorale werk is een manifestatie van haar meesterschap in de verbeelding van de expressie van het menselijke gelaat.

Werk is onder andere aangekocht door:
Theater Carré,  Circus Theater Scheveningen,  Holland Casino.

 

 

Galerie Peter Leen   homepage                                                                                                                                                                               terug naar de kunstenaars